Warning: A non-numeric value encountered in /home/kinderlampenkap.nl/public_html/kinderlampenkap.nl/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Kebene

KebenekleinKenia
Kenia telt naar schatting bijna 2 miljoen weeskinderen. Kinderen zonder geboortebewijs, kinderen die het slachtoffer zijn van misbruik en geweld en kinderen die getroffen zijn door HIV/AIDS

Kebene Children’s Home
Kebene Children’s Home is een initiatief van Arianne Dorst (Nederland) en Pasci Princen (België).  In het opvangtehuis willen zij een aantal van de meest hulpbehoevende kinderen een thuis geven waar zij de liefde en zorg krijgen die zij nodig hebben. Ze willen hen laten opgroeien in een omgeving die uitnodigt om zich te ontwikkelen tot jonge mensen die iets kunnen betekenen voor hun land.

Kebene staat voor Ke (Kenya) Be (België) en Ne (Nederland). De organisatie neemt verschillende initiatieven om financiële middelen bijeen te krijgen om dagelijks de basisbehoefte te kunnen aanschaffen. Er is veel geld nodig om deze kinderen te geven waar ze recht op hebben!

Kebene Children’s Home is een kleinschalig project dat straat- en weeskinderen opvangt in Kenia. Het opvangtehuis is opgestart in 2007 en is gelegen in de buurt van Diani Beach, bij Mombasa aan de Zuidkust van Kenia. Momenteel vangen ze ruim 40 kinderen kebenegrootop. Kebene voorziet in de basisbehoeften: gezondheidszorg, onderwijs, opvoeding,  recreatie, e.d.  Het doel is aan de kinderen een goede basis te geven en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in een veilige en liefdevolle omgeving die hen voorbereidt op hun leven in de toekomst.

Doel
Kebene streeft ernaar dat de kinderen een goede verzorging, opvoeding en onderwijs krijgen totdat zij na het voortgezet onderwijs op eigen benen kunnen staan. In Kebene staat dagelijks een team klaar dat hen opvangt, begeleidt en de nodige liefde en warmte geeft.

het KoningsHuisje steunt dit goede doel door de verkoop van artikelen die in Kenia zijn gemaakt. Zoals Kikoys en slabben. Een Kikoy is een dubbelzijdig badlaken met aan de ene kant een Kikoy doek en de andere kant een badstof handdoek, zodoende is deze snel droog en door de mooie kleuren kun je deze omslaan als een pareo. Daarnaast is er een ingenaaid zakje voor sleutels of mobiel. De slab kost €4,95 en de Kikoy €19,95.

 

Kebene

 

Webshop Sets Sluiten